Ook in buurtwerk werk ‘t vuur

Simon Asworth is opbouwwerker bij Stebo. Hij stond mee aan de wieg van Vuurwerkt, en vond meteen creatieve en bijzonder effectieve toepassingen in zijn werk. Een verhaal:

“De parochiezaal van Meulenberg stond een tijd geleden regelmatig in de krant. Meestal naar aanleiding van overlast, vandalisme en de noodkreten van boze vrijwilligers, gebruikers en bewoners. Herleid tot een leeg, gevandaliseerd gebouw werd de parochiezaal symbool voor de frustratie van vrijwilligers. Ooit ondersteunden zij immers met veel enthousiasme  de werking van het parochiecentrum. Waar begint men om de situatie te keren? Zou Vuurwerkt ook in deze situatie kunnen werken?

Als mensen kunnen terugvallen op succeservaringen uit het verleden, blijkt de stap naar positieve toekomstperspectieven  al voorhanden. Ook de vrijwilligers van de Parochiezaal wisten met veel enthousiasme te vertellen over “de tijd van toen”, “die leuke avond” en over “de bewoners die graag kwamen feesten in de grote zaal”. Door de elementen van deze successen te benoemen vonden wij een leidraad om de basis voor een toekomstdroom uit te tekenen. Met deze toekomstdroom voor ogen werden de plannen voor een  ‘nieuwe parochiezaal’ gelegd.
Anno september 2011 is een renovatie van de parochiezaal in volle uitvoering, er is een gemeentelijk wijklokaal geopend in de parochiezaal, de vrijwilligers hebben hun moed en enthousiasme teruggevonden en de parochiezaal is opnieuw een trefplaats voor de wijk!”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *