Vuurwerkt stappenplan

Vuurwerkt is gebaseerd op de vier methodische basisstappen van ‘Appreciative Inquiry’ of waarderend onderzoek. In het boek ontdek je alle details van iedere stap, vragen, tips en hulpmiddelen.  

 

Stap 1 – De ontdekking van het vuur – Ontdekken is het verborgene weer zichtbaar maken. Het is zoeken naar de vonk binnenin en die aanwakkeren tot het vuur van bezieling ontvlamt.

Stap 2 – Ik droom dat ik kan vliegen – Dromen is voor even vrij zijn van de realiteit. Wie droomt dat hij kan vliegen, ziet de werkelijkheid vanuit een ander perspectief. Het is loskomen van de aarde en de landkaart van oneindige mogelijkheden ontdekken.

Stap 3 – Een koffer vol plannen  –De toekomst is een reisbestemming. Reisplannen worden gemaakt, koffers worden gepakt.  Een koffer inpakken is lijstjes maken van wat je nodig hebt en alles bijeen sprokkelen. En dan: deksel dicht, we kunnen gaan!

Stap 4 – droom waarmaken – Waarmaken is op weg gaan. Het is vastberaden de koffer inpakken en de deur dichttrekken. Het is stappen in de wereld zetten. Je ontmoet de wereld en de wereld ontmoet jou. Stapstenen markeren de weg.