Opleiding

Het boek is al een aardige eerste stap op weg naar het leren kennen en hanteren van Vuurwerkt.  Wil je Vuurwerkt écht leren kennen en hanteren in jouw begeleidingswerk? Doe dan een beroep op één van onze opleidingen. Onze opleidingen worden verzorgd door ervaren vormingswerkers, coaches en trainers van Evenwicht en Stebo.  Ze hebben allen een degelijke praktijk opgebouwd in het werken met Vuurwerkt, wat een krachtige koppeling tussen ‘theorie’ en praktijk garandeert.

Wil je graag een Vuurwerkt lezing, workshop of opleiding bij jou in je organisatie? We geven je hierbij graag enkele mogelijkheden weer.
Neem gerust contact met ons op
voor meer informatie.

 

Opstap naar Vuurwerkt.

In een lezing van een uur of workshop van  één dagdeel, leer je de basis van vuurwerkt kennen.  We staan stil bij de principes achter Vuurwerkt, en leren het stappenplan kennen.

 

Praktijkopleiding Vuurwerkt.

In dit opleidingsavontuur maakt u kennis met de kracht van VUURwerkt. U ontdekt en ervaart de werkende principes achter de methodiek. U leert VUURwerkt toepassen in uw eigen begeleidingswerk. Deze opleiding is in eerste plaats bedoeld voor professionals die de begeleiding van mensen uit kansengroepen ter harte nemen: hulpverleners, trajectbegeleiders, loopbaanbegeleiders, coaches, opvoeders, buurtwerkers, leerkrachten. Het programma omvat twee volledige opleidingsdagen en een terugkomdag van een dagdeel. Een opleiding in jouw organisatie is mogelijk. De trainer stemt in dat geval in overleg het programma af op de activiteiten, situatie en leervragen van je organisatie.

Thema-workshops.

Vuurwerkt is een rijke bron van inspiratie, ook voor diegenen die er niet voor kiezen de hele opleiding te volgen, maar willen doordenken op bepaalde inzichten of oefenen in specifieke Vuurwerkt-vaardigheden. Mogelijke thema’s die in lezingen van een uur of workshops van een halve dag tot een dag aan bod kunnen komen:

  • Kiezen voor een waarderend onderzoekend perspectief in coaching en hulpverlening: wat is dat perspectief, en wat werkt daarin?
  • Kennismaken met ‘Appreciative Inquiry’: van waar komt het? Wat ligt aan de basis? Hoe kan het ons werk en samenwerken in organisaties inspireren?
  • Van Ja-maar naar Ja-en: hoe kunnen we problemen en weerstand herkaderen tot mogelijkheden, zodat we er toekomstgericht mee aan de slag kunnen gaan?
  • De kracht van verhalen-uit-het-leven: wat is dat toch met het vertellen van échte verhalen? Er ontstaat meteen een andere band tussen mensen en er komt veel inzicht los in de samenhang tussen feiten, beleving, context, hoop en wensen van mensen.  Verhalen opwekken kan je makkelijk leren. Dat doen we in deze workshop.
  • Steunen op een netwerk: mensen die willen ontwikkelen, hebben steun nodig van anderen. De uitdaging is om hier ‘slim’ mee om te gaan, en vooral mensen te betrekken die écht steunen. In deze workshop werken we aan de hand van een inspirerend energiemodel hoe we steun in kaart kunnen brengen en bewust met die steun van anderen kunnen omgaan.
  • Inspiratie uit de praktijk: Vuurwerkt wordt al in tal van situaties toegepast. In onderwijs, loopbaancoaching, medewerkersbegeleiding, enz.  Zoek jij een specifieke toepassing en wil je graag met ervaren begeleiders van gedachten wisselen? We organiseren die ontmoeting graag.